Martine De Wael

Wie ben ik

Ik ben Martine, een echte bezige bij en eeuwige student. Genieten staat bovenaan op mijn to-dolijstje. Zo kan ik genieten van een gezellig samenzijn met vrienden en of familie, maar ook van een rustige avond op de bank met een ontspannend televisieprogramma op de achtergrond of een complex handwerkje om te haken of te breien. Sinds kort ga ik ook het gevecht aan met een naaimachine tijdens de lessen basis naaien.

 

Wat bied ik

Ik heb 12 jaar als opvoeder/begeleider gewerkt bij volwassenen met een niet- aangeboren hersenafwijking (NAH) en in de ouderenzorg met een meer coördinerende functie. In 2013 heb ik de stap durven zetten om verder te studeren voor mijn master in de klinische psychologie.

Mijn klinische stage heb ik mogen lopen in Elim, een residentieel psychotherapeutisch centrum voor volwassenen van het psychiatrisch ziekenhuis Bethanië. 


Na mijn afstuderen heb ik ook kennis mogen maken met de verslavingszorg in Antwerpen heb ik ervaring mogen opdoen in Multiversum als psycholoog/zorginhoudelijke coördinator in het psychiatrisch verzorgingstehuis en heb ik een tussenstop gehouden in het WZC Sint Camillus als psycholoog orienterend kortverblijf. Momenteel ben ik verbonden aan ee nziekenhuis van de ZAS groep aan de afdeling oncologie en maak ik deel uit van het support team.


Door zowel mijn werkervaring als mijn ervaringen uit mijn privéleven, heb ik gemerkt dat mensen vaak gebruik maken van eten om emotioneel staande te blijven in moeilijk situaties, periodes en bij moeilijk gedachten.

Op korte termijn kan dit een gunstig effect hebben, maar op lange termijn kan het extra problemen met zich meebrengen - zonder dat de kern van de zaak wordt aangepakt en zo blijf je in een strijd verwikkeld. Via principes van ACT-therapie (Acceptance Commitment Therapy) gaan we samen proberen de strijd met vervelende gedachten en gevoelens te staken waardoor er ruimte kan worden vrijgemaakt om tijd te investeren in waarden die bijdragen tot een rijk, compleet en betekenisvoller leven waar plaats is voor zowel positieve als negatieve emoties.

In de eetstudio kunnen jongvolwassenen vanaf 16 jaar en volwassen bij mij terecht met eetproblemen, eetbuien, binge eating disorder, obesitas, opvolging barriatrische chirurgie

 

Relevante opleiding

  • Graduaat in de orthopedagogiek
  • Master in de klinische psychologie
  • Acceptance en Commitment Therapy
  • ACT voor groepen
  • Geweldloze communicatie
  • Hypnotische gespreksvoering I.O.


Erkenningsnr. Psychologencommissie: 762127629
Visumnr.: 315519
 

Tarieven

65 € / consult van maximum 50 minuten

 

Voor meer info en vragen kan je steeds terecht bij martine@eetstudio.be


Martine De Wael