Eline Baete

Wie ben ik !


Ik ben Eline, fiere mama van een dochtertje. Ik kan me helemaal opladen aan zee, met mijn gezin en zonder gsm 😉. Ter ontspanning vertoef ik graag onder familie en vrienden. Ik houd van gezelligheid en van positiviteit!


Professioneel


Sinds 2012 ben ik trotse drager van de titel diëtiste. (Eet)gedrag en gedragsverandering triggerde me zo hard na mijn basisopleiding dat ik ervoor koos om in Gent de master in de gezondheidsbevordering te volgen. Hier leerde ik meer over hoe gedragsverandering tot stand komt, zowel op individueel niveau als op groepsniveau.

Mijn passie is mensen begeleiden in hun groei naar een duurzame, gezonde levensstijl waar ze zelf achter staan en die voor hen een meerwaarde biedt op vlak van mind én body. Ik heb 6 jaar als diëtist in bijberoep gewerkt te Deurne, waar ik heel graag mensen algemeen voedingsadvies heb gegeven.


Werken bij de eetstudio biedt me de kans mensen te begeleiden in een professionele context in teamverband om zo kwaliteitsvolle (eerstelijns)zorg te kunnen bieden.


Waarvoor kan je bij mij terecht :


Voedingsadvies op maat voor kinderen,  jongeren en volwassenen vanaf 6 jaar die problemen ondervinden op vlak van (onder- of over)gewicht en/of (te veel of te weinig) eten.


overgewicht, obesitas, eetbuistoornis, emotionele eter,

ondergewicht, anorexia nervosa, boulimia nervosa, selectieve eters,

eetproblemen bij autisme, moeite met eten, weinig eetlust, …


Naast de eetstudio werk ik als lector in de opleiding voedings- en dieetkunde aan de AP hogeschool waar ik onder andere volgende vakken geef: toegepaste psychologie, gezondheidsbevordering, dieetleer (thema chronische aandoeningen), gesprekstechnieken, ...


Relevante opleiding


  • Bachelor voedings- en dieetkunde
  • Master gezondheidsbevordering
  • Postgraduaat diabetes educator
  • Bijscholingen: 6-daagse voeding van het jonge kind en de adolescent (Thomas More); 6-daagse ACT-opleiding (Allegre); Basisvorming & basistraining eetstoornissen (Eetexpert); Masterclass eetstoornissen (Kintu); motiverende gespreksvoering (Kintu)
  • Ik school me regelmatig (en graag) bij en de eerstvolgende ‘grotere’ bijscholing is de 4-daagse nascholing ‘behandeling van eetstoornissen’(Psydi).Diëtist :

  • Erkend door het RIZIV met erkenningsnummer 


Tarieven :

65 € / consult van 50 minuten

35 € / korte opvolgconsult / korte gewichtsopvolging van maximum 30 minuten (eetstoornispatiënten reserveren best steeds een consult van 50 minuten)


Voor meer info en vragen kan je steeds terecht op eline@eetstudio.be of via telefoon : 0486/45.09.61


Terugbetalingen van de mutualiteit


Verschillende mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor consultaties bij een erkende diëtiste. Elke mutualiteit heeft hiervoor andere voorwaarden die regionaal kunnen verschillen en regelmatig kunnen wijzigen. Het is daarom belangrijk om bij uw eigen plaatselijke mutualiteit te informeren voor tegemoetkoming in voedings - en dieetadvies.


Informeer bij je eigen mutualiteit of je een gedeeltelijke terugbetaling krijgt van je consultaties. Intussen zet de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD) alles op alles voor een volledige terugbetaling van voedingsadvies.


Download hier van uw ziekteverzekering het terugbetalingsformulier voor voedingsadvies van:

 

Vanaf 1 april 2020 betaalt de verplichte ziekteverzekering een behandeling door een diëtist terug voor kinderen en jongeren (6-17jaar) met overgewicht of obesitas.

Deze begeleiding kan ook binnen onze praktijk aangezien onze diëtisten erkend zijn  (geregistreerd bij het RIZIV), na verwijzing door de huis- of kinderarts. Hiermee heeft het kind of de jongere recht op een begeleiding van 2 jaar met 10 contactmomenten in totaal; een intakegesprek en 5 consultaties in het eerste jaar, en 4 opvolgconsultaties in het 2de jaar. 

Voedingsdeskundige - Diëtiste

Eline Baete