Jolien Van Pée

Jolien Van Pée

Individuele therapeut

Systeemtherapeut


Wie ben ik

Hallo, ik ben Jolien. Ik ben een energieke en avontuurlijke spring in het veld. Nu en dan daag ik mezelf graag fysiek en mentaal uit. Zou houd ik mijn hoofd en mijn lijf in beweging. Je zou me misschien wel een ‘eeuwige student’ durven noemen.

Naast systeemtherapeut ben ik werkzaam als contextbegeleider in de bijzondere jeugdzorg. Hier begeleid ik gezinnen met kinderen tot 25 jaar, met uiteenlopende vragen en moeilijkheden.

In mijn vrije tijd vind je me vaak in de natuur terug op loop- of wandelschoenen. Voor mij betekent dit het onthaasten van alle drukte, relaxen en alleen in het moment zijn. Even goed geniet ik van een gezellig avond op de bank; wat netflixen of een goed boek, liefst met een lekker theetje (en popcorn).

 

Waarvoor kan je bij mij terecht ?

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om op ‘de andere stoel’ te zitten, om dat ‘monstertje genaamd eetstoornis’ met je mee te dragen. Ik weet hoe die jou helemaal het zwijgen kan opleggen. 


Als systeemtherapeut wil ik graag met jou aan herverbinding werken. Opnieuw de connectie met jezelf en anderen om je heen herontdekken. Een eetstoornis heb je namelijk nooit alleen, ook je familie en /of vrienden maken dit mee. Voor hen is ‘de eetstoornis’ vaak moeilijk te begrijpen, en voelen zich veelal machteloos. Hierdoor kunnen er spanningen tussen jou en de mensen om je heen ontstaan. Ook zij zijn meer dan welkom in onze praktijkruimte.


Ik wil jou graag in je totaliteit bekijken; Wie ben je? Binnen welke contexten beweeg je? Welke relaties heb je om je heen? Samen met jou wil ik ontdekken wie je nog zoal kan zijn. Samen creëren we een nieuw verhaal.


Als systeemtherapeut wil ik een veilige plek bieden waar we samen kunnen nadenken over de onderwerpen waar jij mee zit. Een eetstoornis draait om veel meer dan het eten alleen. Het is vaak een uiting van diepere emoties. Samen gaan we opzoek naar andere mogelijkheden en creëren we een plek voor nieuwe, positieve ervaringen.


De weg kent soms toppen (hoogtepunten), maar soms ook dalen (terugvallen). In de therapie houd jij als cliënt zelf de regie, jij bepaalt in eerste instantie zelf het tempo, alsook wie er mee praat. Iedereen die voor jou belangrijk is, verdient mee een plekje, in levende lijven of in onze gedachten.


Als jij er klaar voor bent, ondersteun ik je graag in deze zoektocht!

.

 

Relevante opleiding

In januari 2020 behaalde ik een professionele bachelor in de orthopedagogie aan KdG.

Aansluitend volgde ik een ba-na-ba GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) aan Thomas More.


Binnen mijn werkcontext als contextbegeleider volgende verschillende bijscholingen waaronder:

  • Hoogconflict na echtscheiding
  • Signs of Safety (veiligheidsplanning)
  • Woord en beeldverhalen
  • Traumasensitief werken


Sinds september 2022 ben ik de opleiding systemische counseling aan de Interactie-Academie gestart.

Mijn eerste jaar leerde ik bij in het werken met ‘creatieve methodieken’.

Ik ben nieuwsgierig naar wat de komende jaren mij nog zullen brengen.


Tarieven

65 € / consult van maximum 50 minuten

 

Voor meer info en vragen kan je steeds terecht bij jolien@eetstudio.be of via telefoon : 0475/39.72.38