Ella Hollevoet

Ella Hollevoet

Voedingsdeskundige - Diëtiste

Lichaamsgerichte Therapeut

Wie ben ik !


Ik ben Ella, een vrolijke en dynamische jonge vrouw. Je vindt mij regelmatig met een yogamatje onder mijn arm op weg naar de les of met een goed boek in mijn hand aan het genieten van het zonnetje. Ik word helemaal blij als ik een lach kan toveren op voorbijgangers hun gezicht.


Ik ken vanuit eigen ervaring de angsten en moeilijkheden die met eten verbonden kunnen zijn, maar weet ook wat genieten van eten is. Ondertussen heb ik een mooie balans gevonden en is eten enkel nog een bron van plezier in mijn leven. Ik wil jou graag op weg helpen om terug een evenwicht te vinden en een gezonde relatie met voeding en je lichaam te ontwikkelen.
Waarvoor kan je bij mij terecht :


Je kan bij mij terecht voor diëtistische begeleiding/voedingsadvies en lichaamsgerichte therapie.


 • Diëtistische begeleiding

 

De veilige hel van de eetstoornis. Het voelt veilig en eng tegelijkertijd. Het zorgt ervoor dat je met je hoofd boven water blijft, maar tegelijk maakt het je kapot. Zullen we samen op weg gaan naar een vrijer leven? Stapje voor stapje en op jouw tempo. Ik reik je handvaten aan zodat je langzaamaan de eetstoornis niet meer nodig hebt en terug vrij kan leven en genieten.

 

Ik help graag bij herstel van eetstoornissen zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa, binge eating, orthorexia, eetstoornis NAO, …

 

Je kan bij mij ook terecht voor hulp bij emotioneel eten, obesitas, overgewicht of ondergewicht.

 

 • Lichaamsgerichte therapie


Moeilijke ervaringen die we meemaken slaan zich op in ons lichaam. Lichaamsgerichte therapie kan helpen om deze vastgezette pijn te helen en los te laten, zodat je terug rust kan vinden in je lichaam. Ik help je om terug naar je lichaam te luisteren, blokkades die in je lichaam opgeslagen zitten los te laten, je lichaam te accepteren (en er misschien zelfs van te leren houden 😉). Je leert tot rust komen in stressvolle situaties.


Tijdens de lichaamsgerichte therapie maak ik gebruik van yoga, ademhalingsoefeningen en LTC.


  • Yoga:

Yoga helpt om emotionele blokkades, opgeslagen in je lichaam, los te laten en tot volledige fysieke en mentale ontspanning te komen. Het is een goede manier om terug voeling te leren krijgen met je lichaam. Ook kan het helpen om van binnenuit van jezelf te leren houden.

  • Ademhalingsoefeningen ontspannen je zenuwstelsel. Door de focus van de stressvolle gedachten/situatie naar je ademhaling te brengen, kom je bij jezelf en komt je lichaam tot rust. Zo is er terug ruimte en zuurstof om helder na te denken.
  • LTC (Live The Connection) is een krachtige methode die werkt met het onderbewuste. Wanneer we onszelf doelen stellen, proberen we deze te bereiken met onze wilskracht (=ons bewustzijn). Je doelen bereiken, wordt veel gemakkelijker als ook je onderbewuste impulsen juist georiënteerd staan en de onderbewuste blokkades getransformeerd zijn. Door te luisteren naar de signalen van je lichaam kan je de onderbewuste patronen en blokkades opsporen en oplossen. Zo leer je meer en meer wie je echt bent zonder al de ballast die je meedraagt.


Hieronder kan je een youtube clip vinden die een eerste beeld geeft hoe een lichaamsgerichte sessie eruit kan zien. 


Relevante opleiding


  • Eénjarige opleiding tot kok-kelner (Hotel en toerismeschool Spermalie, Brugge)
  • Bachelor voedings-en dieetkunde (Vives, Brugge)
  • Workshops ‘Live The Connection’:
   • Ontstressen
   • Kernmodule
   • Grensoverschrijding
   • Communicatie en zelfsabotage
   • Familiepatronen
   • Onbestemd verdriet en gemis
   • Gezondheid
  • Yoga docenten opleiding 200h certificaat (Conscious yoga academie, Griekenland)
  • Basisopleiding eetstoornissen (eetexpert)


Diëtist :

  • Erkend door het RIZIV met erkenningsnummer 563817-44601


Tarieven :

35 € / kort consult/korte gewichtsopvolging max. 30 minuten

65 € / consult voedingsadvies maximum 50 minuten

65 € / lichaamsgerichte therapie ongeveer 50 minuten 


Voor meer info en vragen kan je steeds terecht op ella@eetstudio.be of via telefoon : 0456/61.24.11


Terugbetalingen van de mutualiteit


Verschillende mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor consultaties bij een erkende diëtiste. Elke mutualiteit heeft hiervoor andere voorwaarden die regionaal kunnen verschillen en regelmatig kunnen wijzigen. Het is daarom belangrijk om bij uw eigen plaatselijke mutualiteit te informeren voor tegemoetkoming in voedings - en dieetadvies.


Informeer bij je eigen mutualiteit of je een gedeeltelijke terugbetaling krijgt van je consultaties. Intussen zet de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD) alles op alles voor een volledige terugbetaling van voedingsadvies.


Download hier van uw ziekteverzekering het terugbetalingsformulier voor voedingsadvies van:

 

Vanaf 1 april 2020 betaalt de verplichte ziekteverzekering een behandeling door een diëtist terug voor kinderen en jongeren (6-17jaar) met overgewicht of obesitas.

Deze begeleiding kan ook binnen onze praktijk aangezien onze diëtisten erkend zijn  (geregistreerd bij het RIZIV), na verwijzing door de huis- of kinderarts. Hiermee heeft het kind of de jongere recht op een begeleiding van 2 jaar met 10 contactmomenten in totaal; een intakegesprek en 5 consultaties in het eerste jaar, en 4 opvolgconsultaties in het 2de jaar.