Suzanne Dykmans

Suzanne Dykmans

Voedingsdeskundige - Diëtiste

Wie ben ik !


Ik ben Suzanne, mama van een vrolijke dochter.

In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen in de natuur, geniet ik van lekker eten, kook ik graag en luister ik graag naar podcasts over voeding, gedragsverandering of het ouderschap.

Ik ben een open boek, sta enthousiast en met een open kijk in het leven. Ik kijk graag holistisch, zonder zweverig te worden, naar jouw gezondheid, met aandacht voor alle aspecten van jouw leven, want eten gaat immers over zoveel meer dan alleen voeding.


Professioneel


Mijn passie voor lekker eten, liefst met veel verse groenten, kruiden en specerijen, heeft me jarenlang in de keuken gehouden als kok, zowel in België als in het buitenland. Hoewel ik dit met veel plezier deed, besloot ik enkele jaren geleden om me om te scholen tot diëtiste, een droom die in januari 2024 werkelijkheid werd. Mijn stage bij een kinderdiëtiste tijdens mijn zwangerschap prikkelde mijn interesse om me in te zetten voor de jongere generatie. 

Het helpen van kinderen met lastig eetgedrag en angst rond eten vind ik bijzonder waardevol. Het is zo belangrijk dat maaltijden een fijn moment zijn waar je als gezin kunt verbinden met elkaar en genieten van de tijd samen.


Ik volg momenteel opleidingen rond eetstoornissen en obesitas via Eetexpert om mijn kennis en vaardigheden verder uit te breiden. Binnenkort start ik ook met een postgraduaat tot diabetes educator en de bijscholing voeding van het jonge kind en de adolescent. Het is mijn doel om, stap voor stap en startend vanuit jouw mogelijkheden, een voedingspatroon te ontwikkelen dat bij jou past, waarbij je kunt genieten van het leven en voeding. Zowel ouders als hun kinderen help ik graag op weg naar meer plezier aan tafel waarbij de strijdbijl begraven kan worden.


Waarvoor kan je bij mij terecht :


Je kan bij mij terecht voor voedingsadvies op maat voor:


Begeleiding bij overgewicht en obesitas, kieskeurig eetgedrag bij kinderen, angst rond voeding, emotioneel eten, allerlei eetproblemen en -stoornissenRelevante opleiding


    • Bachelor Voedings- en dieetkunde

    • Opleidingen rond eetstoornissen en obesitas via Eetexpert.

    • Binnenkort start ik met het postgraduaat diabetes educator en een bijscholing over voeding van het jonge kind en de adolescent

    • Jarenlange ervaring als kok in binnen- en buitenlandDiëtist :

    • Erkend door het RIZIV met erkenningsnummer 


Tarieven :

65 € / consult van 50 minuten

35 € / korte opvolgconsult / korte gewichtsopvolging van maximum 30 minuten (eetstoornispatiënten reserveren best steeds een consult van 50 minuten)


Voor meer info en vragen kan je steeds terecht op suzanne@eetstudio.be of via telefoon : Terugbetalingen van de mutualiteit


Verschillende mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor consultaties bij een erkende diëtiste. Elke mutualiteit heeft hiervoor andere voorwaarden die regionaal kunnen verschillen en regelmatig kunnen wijzigen. Het is daarom belangrijk om bij uw eigen plaatselijke mutualiteit te informeren voor tegemoetkoming in voedings - en dieetadvies.


Informeer bij je eigen mutualiteit of je een gedeeltelijke terugbetaling krijgt van je consultaties. Intussen zet de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD) alles op alles voor een volledige terugbetaling van voedingsadvies.


Download hier van uw ziekteverzekering het terugbetalingsformulier voor voedingsadvies van:

 

Vanaf 1 april 2020 betaalt de verplichte ziekteverzekering een behandeling door een diëtist terug voor kinderen en jongeren (6-17jaar) met overgewicht of obesitas.

Deze begeleiding kan ook binnen onze praktijk aangezien onze diëtisten erkend zijn  (geregistreerd bij het RIZIV), na verwijzing door de huis- of kinderarts. Hiermee heeft het kind of de jongere recht op een begeleiding van 2 jaar met 10 contactmomenten in totaal; een intakegesprek en 5 consultaties in het eerste jaar, en 4 opvolgconsultaties in het 2de jaar.