Ann Lambert

Wie ben ik?

Ik ben Ann, samen met mijn man de trotse ouder van een tienerzoon. Ik kan genieten van de kleine dingen in het leven en hou er van deze te delen met familie en vrienden. Warmte en verbondenheid zijn belangrijk in alles wat ik doe.


In 2008 volgde ik mijn hart en koos ik er voor om mijn carrière om te gooien. Ik begon aan een opleiding in de psychologie aan de Open Universiteit Nederland. Tijdens mijn afstudeeronderzoek rond angst bij kinderen, kwam ik in contact met de Acceptance en Commitment therapie (ACT). ACT is een derde generatie gedragstherapie die er van uit gaat dat moeilijke gevoelens en gedachten bij het leven horen. Het gaat er om te leren er anders mee om te gaan zodat ze minder invloed uitoefenen op datgene wat je doet. Sinds ik ACT ontdekte, heb ik me verder verdiept in deze therapievorm en volgde ik verschillende opleidingen o.a. bij Allegre en bij Dr. Russ Harris, een gerenommeerd ACT trainer en auteur van o.a. De Valstrik van het Geluk. In september 2018 ben ik gestart met het postgraduaat Contextuele gedragstherapie, de eerste therapieopleiding in Europa die verder bouwt op het ACT model.

Ik kwam in contact met de Eetstudio toen iemand die ik graag zie, worstelde met een eetstoornis. Het was een opluchting dat ze ambulant kon geholpen worden dankzij de expertise van het team van de Eetstudio. Ik ben dan ook heel blij dat ik vanaf nu mijn steentje kan bijdragen.


Naast De Eetstudio werk ik als ACT therapeut bij groepspraktijken Het Mercatorhuis in Sint-Niklaas en Allegre in Hasselt. Ik werk er met kinderen, jongeren en volwassenen die het lastig hebben met angsten, piekeren, spanning, boosheid en verdriet met verschillende achterliggende problematieken.


Wat bied ik?

Eetproblemen gaan meestal gepaard met pijnlijke, opdringerige gedachten, gevoelens en sensaties over het eigen lichaam en eetgewoonten. In plaats van tegen deze gedachten te vechten, leren we er binnen ACT op een andere manier mee omgaan. We verleggen de focus van wat we niet onder controle hebben (de frequentie en intensiteit van onze gedachten) naar wat we wel onder controle hebben namelijk ons gedrag en hoe we reageren op wat ons hoofd ons vertelt.


In onze gesprekken gaan we samen (her)ontdekken wat jij belangrijk vindt in het leven en hoe je dit weer kan oppikken. Met ervaringsgerichte oefeningen leer je anders omgaan met vervelende gedachten en pijnlijke gevoelens zodat ze je minder in de weg zitten om te doen wat jij belangrijk vindt.Relevante opleiding

 • Master in de psychologie, afstudeerrichting klinische psychologie (Open Universiteit Nederland)
 • Basisaantekening Psychodiagnostiek, Nederlands Instituut van Psychologen
 • Opleiding Acceptance en Commitment Therapie, derde generatie gedragstherapie
 • Verschillende ACT vormingen :
 • Mindfulness & compassie bij trauma – Dr. Marc Van Steenkiste (2018)
 • Focused Acceptance and Commitment Therapy - Allegre Bootcamp (2017)
 • ACT & Mindfulness for trauma - training Dr. Russ Harris (2017)
 • ACT and adolescence - training Dr. Russ Harris (2017)
 • ACT Advanced - training Dr. Russ Harris (2016)
 • ACT en jongeren - Allegre Bootcamp (2016)
 • Gestart met opleiding postgraduaat Contextuele gedragstherapie (Vives Kortrijk, 2018-2022)


Tarieven :

60 € /  consult 50 à 60 minuten


Voor meer info en vragen kan je steeds terecht op ann@eetstudio.be