Karin Luyten

Hallo!


Ik ben Karin, mama van 3 lieve dochters, elk met hun eigen karaktertje.

In mijn vrije tijd vind ik rust en plezier in moestuinieren en vind ik het ook fijn om die oogst lekker klaar te maken voor gezin, vrienden of familie. Ik hou van de natuur en vertoef graag buiten. Verder ben ik dol op water en zwemmen in open lucht. Als ik wil sporten dan kan je me vinden in de fitness- of yogazaal


Omdat ik de relatie tussen voeding en gezondheid super boeiend vind, besliste ik op latere leeftijd een opleiding als diëtist te volgen.


In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Thomas More Hogeschool als Professionele Bachelor in Voedings- en Dieetkunde. Ik heb mijn ervaringen opgedaan in  het UKJA (kinder- en jeugdpsychiatrie Antwerpen). Ook heb ik gewerkt als praktijklector diëtetiek aan de Thomas More Hogeschool te Geel. Verder ben ik 5 jaar werkzaam geweest als pediatrisch diëtiste in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen, waar ik allerlei problematieken behandelde van ondervoeding, allergieën, intoleranties, …. Daar specialiseerde ik me ook verder als metabole diëtiste.


Graag stap ik mee in het verhaal van de eetstudio omwille van de warme, betrokken en laagdrempelige aanpak. Graag wil ik kinderen, adolescenten en volwassenen helpen, die worstelen met hun gewicht. Samen gaan we stapsgewijs op zoek naar een oplossing op maat, alles op jouw ritme. We werken aan een gezonde relatie met voeding en beogen een gezond gevarieerd voedingspatroon.


  • Erkend door het RIZIV met erkenningsnummer 5-61448-85-601
  • Lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten.
  • Aangesloten bij Eetexpert


Waarvoor kan u bij mij terecht :


Elke dag komen er meer en meer inzichten in het belang van voeding op ons welzijn, zowel fysiek als mentaal. Als diëtist/voedingsdeskundige kunnen we jullie helpen om onderbouwd advies en info te geven. We scholen ons immers continu bij.

Graag wil ik in de eetstudio mee ondersteuning bieden aan kinderen, jongeren en volwassenen samen met hun ouders/partners. Ik wil je graag hulp bieden bij eet en/of gewichtsproblemen.


  • Eetproblemen bij kinderen en jongeren (selectief eetpatroon, anorexia nervosa, boulimia nervosa, emotionele eter, eetbuistoornis, …)
  • Ondergewicht
  • Overgewicht en obesitas


Gezondheid, mensen helpen en coachen zie ik niet alleen als job, maar ook als passie.


Iedereen die bij mij op consultatie komt, zal advies op maat krijgen volgens zijn of haar hulpvraag.

Kinderen, jongeren en jongvolwassenen met eetproblemen of eetstoornissen kunnen bij mij terecht voor advies (gezond voedings- en beweegadvies bij overgewichtobesitas, emotionele eters, selectieve eters, anorexia nervosa, boulemia nervosa).


Tarieven :

60 € /  consult max. 50 à 60 minuten

35 € / kort consult/korte gewichtsopvolging max. 30 minuten


Verschillende mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor consultaties bij een erkende diëtiste. Elke mutualiteit heeft hiervoor andere voorwaarden die regionaal kunnen verschillen en regelmatig kunnen wijzigen. Het is daarom belangrijk om bij uw eigen plaatselijke mutualiteit te informeren voor tegemoetkoming in voedings - en dieetadvies.


Voor meer info en vragen kan je steeds terecht op karin@eetstudio.be – 0485/43.02.39

Voedingsdeskundige - Diëtiste


Karin Luyten