Els Engels

Els Engels

Voedingsdeskundige - Diëtiste

Coördinator Eetstudio

Ik ben Els Engels, mama van 3 enthousiaste, lieve zonen.   

Ik ben afgestudeerd in 1998 als voedingsdeskundige/diëtiste te Gent.   

Sindsdien werkzaam bij Ziekenhuis Netwerk Antwerpen ( ZNA ) en sinds 2004 deeltijds werkzaam op dienst Universitair Centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Ik werk hier ook vooral met kinderen en jongeren die op een of andere manier moeilijkheden hebben met eten en/of hun gewicht.

Voordien was ik reeds een 5-tal jaar werkzaam in AZ Middelheim en Paola kinderziekenhuis.

Ik ben ook lid van bestuur van de Vlaamse Academie Eetstoornissen en neem regelmatig deel aan intervisiegroep vanuit eetexpert. 

Doorheen de jaren dat ik werk in 3e lijn hulpverlening ben ik helaas al dikwijls gebotst op de frustratie van ouders die reeds een lange en hobbelige weg hebben afgelegd alvorens de gepaste hulp te vinden voor hun zoon/dochter met eetproblemen.

Ik ondervind ook bijna dagelijks dat er vaak onvoldoende en helaas ook nog steeds veel onwetende ambulante hulp is voor deze kinderen en jongeren met eetproblemen.

Dit is voor mij de drijfveer geweest voor het opstarten en verder coördineren van deze groepspraktijk.

Graag wil ik in de eetstudio laagdrempelige hulp bieden aan kinderen, jongeren, volwassenen samen met hun ouders/partners. Ik wil ze helpen en advies geven op maat van hun eet – en/of gewichtsprobleem of eetstoornis.   

Ik werk graag op tempo van jou en stap voor stap op weg naar gezond gewicht en gezond en gevarieerd eetpatroon.   

Verder ben ik aangesloten bij de bij de zelfhulpgroep “anbn”, lid van eetexpert,  lid van Vlaamse Beroepsvereniging voor Voedingsdeskundigen en Diëtisten, bestuurslid bij de Vlaamse Academie Eetstoornissen. 


Waarvoor kan u bij mij terecht.

Voedingsadvies op maat voor kinderen,  jongeren en volwassenen vanaf 6 jaar (advies gezonde voeding bij overgewicht, obesitas, ondergewicht, bang om te eten, bang om over te geven,  selectief eetpatroon, anorexia nervosa, boulimia nervosa, emotionele eter, eetbuistoornis, eetproblemen bij autisme, … ). 


Tarieven :

55 € /  consult max. 50 à 60 minuten

30 € / kort consult/korte gewichtsopvolging max. 30 minuten


Verschillende mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor consultaties bij een erkende diëtiste. Elke mutualiteit heeft hiervoor andere voorwaarden die regionaal kunnen verschillen en regelmatig kunnen wijzigen. Het is daarom belangrijk om bij uw eigen plaatselijke mutualiteit te informeren voor tegemoetkoming in voedings - en dieetadvies.


Voor meer info en vragen kan je steeds terecht op els@eetstudio.be – 0478/62.12.37