Links

WEET

Vereniging rond eetstoornissen is dé landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving. Weet is een community die mensen samenbrengt en zorgt dat mensen met een eetstoornis zelf invulling geven aan een fijn leven. Samen kun jij door!

Als je op zoek bent naar meer informatie over gezonde voeding, beweging, eet- en/of gewichtsproblemen kan je hieronder eens een kijkje nemen :

ANBN

biedt een informatie- en ontmoetingsplaats voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving. De vereniging wil samen bouwen aan een gemeenschap, waar mensen elkaar in een veilige en positieve sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Verder wil ANBN mensen informeren over eetstoornissen op basis van ervaringsdeskundigheid.

EETSTOORNIS

Op deze website vind je een overzicht van allerlei nuttige informatie voor studenten, personen met een eetstoornis en familieleden.


VOEDSEL VOOR DE ZIEL

Bij Voedsel voor de Ziel kan je terecht als naaste en als persoon met een eetstoornis. Ervaringsprofessionals bieden er groeps-therapie: therapeutische begeleiding door hulpverleners die zelf hersteld zijn van een eetstoornis.

VIGEZ

VIGeZ is een expertisecentrum voor gezondheidspromotie en ziektepreventie. We leveren strategieën, advies, opleidingen en methodieken aan gezondheidsprofessionals.


Eetexpert

is een kenniscentrum voor professionele hulpverleners (huisartsen, diëtisten, psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, opvoeders,...). Dit kenniscentrum verzamelt de meest recente informatie over eetstoornissen en geeft opleiding en vorming voor hulpverleners.

GEZONDHEIDSTEST

Eet jij gezond, beweeg jij voldoende ? Wil je meer weten over gezond eten en de actieve voedingsdriehoek? Op deze site vind je de verschillende voedings- en beweegtesten.


PROUD 2B ME

Nederlandse pro-recovery website voor jongeren over eetstoornissen en zelfbeeld

SPORTING A

Website van de stad Antwerpen met tips waar er gesport kan worden op een bepaald moment

Onderdeel van deze website zijn de beweegprikkels : Beweegactiviteit specifiek voor kinderen met overgewicht.

1 2 3 AAN TAFEL

Wat je als kleuter eet, heb je voor het leven beet.


EETPROBLEMEN IN DE SPORT

Soms zijn (top)sporters zo intens bezig met trainen, sporten, winnen, lichaamsvormen, gewicht, eten of niet-eten dat dit hun leven volledig bepaalt. Twijfel over het lichaam of het gewicht, gecombineerd met weinig eten of soms de controle verliezen over wat of hoeveel er wordt gegeten, kan leiden tot een eetprobleem. Of in zeer ernstige gevallen tot een eetstoornis.

ANONIEME OVERETERS

Deze website biedt je informatie over de Nederlandstalige (Vlaamse) vleugel van OA in België, zelfhulpgroepen voor mensen met eetstoornissen. Op dit moment vind je reeds een beknopte uitleg van de werking, teksten van het programma tot herstel van dwangmatig eten, een lijst van alle bijeenkomsten en links naar andere OA-sites.


SALTARE VZW

Groeicursus 2017

Ben je 18-plus? Ben je een vrouw? Is eten soms meer een vijand dan een vriend? Ben je bereid om naar jezelf te kijken en verder te groeien om een zicht te krijgen op je eigen functioneren? Dan hebben wij iets boeiends voor jou…

HUMAN CONCERN

Stichting Human Concern is een gespecialiseerde GGZ–instelling, die er continu naar streeft om de beste behandeling voor de eetstoornissen anorexia, boulimia, eetbuistoornis (BED) en eetstoornis NAO te bieden op vier locaties in Nederland en in Portugal.


ZEEPREVENTORIUM

Het Zeepreventorium richt zich als medisch pediatrisch revalidatiecentrum op kinderen en jongeren tot 18 jaar met chronische aandoeningen. Ook voor kinderen met obesitas.


Begeleiding tot zelfstandig sporten